Министарство спољне трговине и економских односа БиХ организује сутра у Сарајеву презентацију публикације Реформски индекс за улагања 2010, Организације за економски развој и сарадњу /ОЕЦД/.Ријеч је о документу који третира активности Реформског индекса за улагања /ИРИ/ везано за Споразум о улагању у југоисточну Европу при OECD, саопштено је из Министарства спољне трговине и еконоских односа БиХ.

OECD-ov ИРИ 2010. обезбјеђује квантитативне и квалитативне процјене политика и институција које значајно утичу на атмосферу за улагање у 10 економија – Албаније, Бугарске, БиХ, Хрватске, Македоније, Косова под резолуцијом Савјета безбједности УН 1244, Молдавије, Црне Горе, Румуније и Србије.

На основу података власти, независних експерата и приватног сектора, те користећи више од 100 индикатора, ИРИ 2010. процјењује регулацију и реформе у складу са најбољим међународним праксама у секторима политика улагања и промоција, развој људског капитала, трговинска политика и олакшице, приступ финансијама, анализа политике опорезивања, инфраструктура и подршка инвестицијама, те политике малих и средњих предузећа.

Прије почетка презентације, која је заказана за 10.50 часова у згради парламента БиХ, ЦЕТ координатор при ОЕЦД-у везано за Споразум о улагању у југоисточну Европу и активности ИРИ-ја Хамдо Тињак и вођа Споразума о улагању у југоисточну Европу Алистер Нолан даће кратке изјаве за медије, преноси портал екапија.ба