Transparency International BiH, као партнер регионалног пројекта “Turn on the light”, организира радионицу из области закона о слободном приступу информацијама, на којој ће учесницима бити приближене могућности приступа информацијама кроз ове законе, те процедура управног поступка уколико обавезе из закона нису испоштоване од стране надлежне институције.

Радионица ће бити одржана у четвртак, 11. марта 2010. године са почетком у 10 сати, у сали "Дрина" хотела Холидаy Инн у Сарајеву.

На радионици ће невладине организације, медији и друге релевантне институције подијелити своја искуства из домена имплементације закона, те проблеме са којима се сусрећу приликом захтјева за приступ информацијама.

Крајњи циљ овог регионалног пројекта је унапређење могућности за борбу против корупције у три земље региона: Црна Гора, Хрватска и Босна и Херцеговина, кроз побољшање транспаретности дјеловања државних институција и механизама за приступ информацијама у свакој од земаља појединачно, али и свеукупно на нивоу региона кроз стварање заједничке мреже која ће невладиним организацијама, медијима и институцијама пружити могућност за транспарентан и ефикасан рад у различитим, па и у области борбе против корупције.