Као дио своје стратегије да учини што успјешнијим учешће у Регионалном центру за реформу јавне управе (РЦПАР), регионалном програмирању и јачању међусобних односа унутар мреже, РЦПАР је упутио позив члановима мреже за тродневну радионицу, која ће бити одржана од 9. – 13.11.2009. године у Торину, Италија.

Теме радионице на којој ће, између осталих, учествовати и представник Канцеларије координатора за реформу јавне управе су:

•    Упознавање са РЦПАР-ом,

•    Преглед и практична примјена РЦПАР водича за приједлоге више држава, са примјерима актуалних приједлога чланова мреже,

•    Презентација РЦПАР радног простора, са демонстрацијом и онлине интеракцијом,

•    Виртуална кооперација, комуникација, теам буилдинг и умрежавање.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе укључила се у рад Регионалног центра за реформу јавне управе у јуну ове године као национални координатор за БиХ, будући да је владина институција која има мандат да координира реформу јавне управе у земљи.

РЦПАР од новембра 2006. дјелује као средиште регионалне мреже практичара и експерата из Централне и Источне Европе (CEE) и заједница независних држава (CIS) у области реформе јавне управе. У другој фази развоја, која је почела 2008. године, РЦПАР настоји проширити своју мрежу практичара и експерата и на владине институције, универзитет и невладине организације у цијелом региону. У свакој држави бит ће успостављен „национални координатор“.

Поред националног координатора, РЦПАР намјерава успоставити и одређени број „жаришних тачака“ (focal points) у свакој држави (то су особе – експерти у једној од четири тематске групе: израда политика и координација, финансијски менаџмент, организација и запошљавање, испорука услуга).

Све активности одабраних „жаришних тачака“ требају бити координиране са „националним координатором“ како би се њихови приједлози могли представити регионалној мрежи у име државе.