Чланови Управног одбора Фонда за реформу јавне управе на сједници одржаној у петак у Мостару усвојили су извјештај о евалуацији јавне набавке услуга за имплементацију пројекта „Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима“ са приједлогом мјера – приједлог Одлуке о додјели уговора за набавку услуга за имплементацију пројекта „Обука државних службеника за примјену информацијских технологија и рад на рачунарима“.

Циљ овог пројекта је развој модерне државне службе у БиХ у складу са европским стандардима и најбољом праксом која ће бити способна да одговори на захтјеве интеграцијских процеса у ЕУ и осигура квалитетан сервис својим грађанима, клијентима из привредног сектора и другим корисницима њених услуга.

Како се одлуке УО ФРЈУ доносе једногласно, очекује се и писано изјашњење чланова УО који нису присуствовали сједници.

УО ФРЈУ подржао је пројектне приједлоге „Успостављање савремених одјела за управљање људским потенцијалима у органима управе у БиХ“ из области Управљање људским потенцијалима и „Публиковање информативног материјала Савјета министара БиХ, Владе ФБиХ, Владе РС и Владе Брчко дистрикта БиХ“ из области Институционална комуникација. Циљ пројекта „Успостављање савремених одјела за управљање људским потенцијалима у органима управе у БиХ“ је осигурање подршке процесу реформе јавне управе и развоју државне службе у БиХ кроз стратешку трансфомацију постојеће кадровске функције у правцу изградње модерног система и функције управљања људским потенцијалима у институцијама и органима управе у БиХ док је сврха пројекта „Публиковање информативног материјала Вијећа министара БиХ, Владе ФБиХ, Владе РС и Владе Брчко дистрикта БиХ“смањење комуникационог дефицита између институција управе и јавности.

Усвојен је и пројектни приједлог „Транспоновање ЕУ законодавства у правни систем БиХ“ из области Израда политика и координацијски капацитети. Циљ пројекта је унапређење процеса хармонизације домаће легислативе са легислативом ЕУ, чиме ће се убрзати процес приближавања БиХ ЕУ те допринијети приближавању БиХ јединственом европском управном простору.

Чланови УО дали су сагласност и за измјене тендерске документације за пројект „Унапређење правила и процедура за израду закона других прописа и општих аката у БиХ“ из области Израда политика и координацијски капацитети.