Служба за пружање подршке корисницима за питања извоза Европске комисије (EC) недавно је покренула ажурирану интернет страницу која извозницима из земаља у развоју олакшава приступ тржишту Европске уније (ЕУ). Осим информација о увозним тарифама, увозним захтјевима и трговинским статистикама, интернет страница сада нуди и детаљне информације о преференцијалним аранжманима који су на снази између ЕУ и земаља у развоју.

Страница, такођер, нуди низ инструмената за помоћ како би даље помогла извозницима из земаља у развоју да искористе могућности извоза које се нуди у овим аранжманима.Ово је посебно занимљиво за средња и мала предузећа која желе извозити у земље ЕУ, али нису довољно упознати са правилима за увоз у ЕУ. Интернет страница је доступна на енглеском, француском, шпанском и португалском језику, саопћено је из Делегације ЕЦ у БиХ.

Страница је покренута 2004. године и од тада је број посјета стално растао.

Највише је посјетилаца из Латинске Америке, затим из Азије, земаља Медитерана, Африке, Кариба и Пацифика, а ову интернет страницу користе и европски увозници, објавила је новинска агенција Онаса.