Поводом обиљежавања Дана јавне службе, Канцеларија  координатора за реформу јавне управе БиХ организовала је у петак, 26. јуна 2009. године Дан отворених врата за представнике невладиног сектора у БиХ.

Портпарол Уреда информисао је представнике невладиног сектора о процесу реформе јавне управе, имплементацији мјера из Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе али и о пројектима који ће бити реализовани, а које је одобрио Фонд за реформу јавне управе.  

Представници невладиног сектора указали су на спорост реформе јавне управе у БиХ те су оцијенили да је администрација неефикасна и скупа. 

Према њиховом мишљењу грађани не схватају довољно шта су задаће Канцеларије нити какве се реформе проводе али очекују од Канцеларије да реформише управу у БиХ.     

С циљем боље комуникације с грађанима Канцеларија је поставила сандуче на фасади пословне зграде, у улици Вразова 9 у Сарајеву. Сандуче је намјењено бх. грађанима за приједлоге, сугестије и савјете како побољшати рад управе у БиХ. Овим је Канцеларија, уједно, испунила мјеру из Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе из области Институцијска комуникација.