Народна скупштина Републике Српске (РС) усвојила је јучер Закон о електронском пословању РС, којим се уређује правила у вези са закључивањем уговора у електронском облику. Овим законом утврђује се пружање услуга информационог друштва и одговорност давалаца услуга.

Образлажући посланицима овај закон, министар науке и технологије РС Бакир Ајановић рекао је да је услуга информационог друштва она која се уз накнаду пружа електронским путем на појединачан захтјев корисника, а посебно продаја роба и услуга посредством интернета.

"Привредни и друштвени развој РС у данашњем тренутку, као и у будућности, заснива се на развоју и примјени информационих и комуникационих технологија, која постаје основни покретач готово свих привредних, друштвених, политичких и других процеса и повезивања привредних субјеката", истакао је Ајановић.

РС је доношењем Закона о електронском потпису и Закона о електронском документу почела са процесом стварања амбијента неопходног за успјешно стварање, функционисање и развој информционог друштва, каже Ајановић.Он је додао да је овај закон усклађен са директивом Европске заједнице од 8. јуна 2000. године, пренио је портал бизнис.ба.