Студенти Факултета за јавну управу у Сарајеву и Економског факултета Источно Сарајево у петак (22.05.) су посјетили Канцеларију координатора за реформу јавне управе.  

Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе говорила је задаћама Канцеларије, провођењу мјера из Акционог плана 1 Стратегије реформејавне управе те о бенефитима које ће бх. грађани добити када се реформске мјере и испуне.

Гђа. Савић је нагласила да је реформисана јавна управа један од приоритета ЕУ. Студенти су упознати да поред Канцеларије координатора на нивоу БиХ, постоје канцеларије и на нивоу ентитета и Дистрикта Брчко, који су у директном контакту са својим владама и задужени су за процес реформе.

О „оквиру за имплементацију реформе“ те о сарадњи са донаторима и координацији говорили су стручни савјетник за реформу јавне управе у области Управљања људским потенцијалима Александар Каришик и Анета Раић, шефица Јединице за донаторску координацију, финансије, мониторинг и евалуацију.

Студенти су поставили велики број занимљивих и практичних питања. Интересовали су се када ће управа у БиХ бити реформисана, да ли је то процес који траје дужи низ година, те колико су новца донатори дали за Фонд за реформу јавне управе, али и шта је циљ пројеката који се финансирају из Фонда.  

Гђа. Савић, гђица. Раић и г. Каришик одговорили су на постављена питања и притом приближили студентима активности Канцеларије и процес реформе јавне управе у Босни и Херцеговини.

Била је ово узвратна посјета нашој Канцеларији, након што су током марта и априла ове године савјетнице за реформу јавне управе у области Институцијска комуникација и Јавне финансије на овим факултетима одржале предавања о реформама у поменутим областима.