У складу са чланом 8. и 54. Закона о раду у институцијама БиХ ("Службени гласник БиХ", број: 26/04, 7/05 и 48/05), чланом 8. Одлуке о условима и начину пријема приправника ВИИ степена стручне спреме у радни однос у институцијама Босне и Херцеговине ("Службени гласник БиХ", број: 52/05) и Одлуке о потреби пријема у радни однос приправника VII степена стручне спреме у Канцеларији координатора за реформу јавне управе при Кабинету предсједавајућег Савјета министара БиХ број: 01-34-181/09 од 15.05.2009. године, Координатор за реформу јавне управе у БиХ, расписује

ЈАВНИ ОГЛАС

за пријем приправника  у радни однос у  Канцеларију координатора за реформу јавне управе 

1. Приправник VII степена стручне спреме – завршен Електротехнички или Саобраћајни факултет

Број извршилаца: један (1)

Радни однос се заснива на одређени период од годину дана. Опис послова: Приправник ће обављати послове у сврху оспособљавања за самосталан рад у оквиру своје струке и стицања потребног радног искуства за полагања стручног (управног) односно јавног испита.

Услови за пријем:

I За пријем у радни однос приправник мора да испуњава опште услове утврђене чланом 10. Закона о раду у институцијама БиХ: – да има навршених 18 година живота, да је држављанин Босне и Херцеговине, да против њега није покренут кривични поступак за кривично дјело за које је предвиђена казна затвора три и више година и или да му није изречена затворска казна  за кривично дјело учињено са умишљајем у складу са кривичним законима у Босни и Херцеговини, да није обухваћен одредбом члана IX. 1. Устава Босне и Херцеговине, да је физички и психички способан за обављање послова радног мјеста на које се пријављује код послодавца.

II Поред наведених општих услова прописаних законом, приправник мора испуњавати и сљедеће посебне услове:

  • висока стручна спрема  (VII степен)- завршен Електротехнички или Саобраћајни факултет
  • да нема остварен радни стаж више од годину дана након дипломирања
  • познавање енглеског језика
  • добро познавање рада на рачунару (стандардни софтверски пакет МS Office).

Потребни документи:

Кандидати су дужни да  у склопу  пријаве  доставе  сљедећа документа:

биографију са адресом становања и контакт телефоном

овјерену  копију дипломе или увјерења о дипломирању (увјерење не може бити старије од једне године односно од рока потребног за издавање дипломе), а у случају да факултет није завршен у Босни и Херцеговини доказ да је диплома нострификована овјерену копију важеће личне карте

доказ  о непостојању радног искуства у струци  (овјерена копија радне књижице или потврде/увјерења Завода за запошљавање да нема остварен радни стаж више од  годину дана након стицања ВИИ степена стручне спреме)

увјерење о невођењу кривичног поступка, не старије од три мјесеца (увјерење издаје надлежни суд)

овјерену копију доказа о познавању енглеског језика  

изјаву лица (дату под  моралном, материјалном и кривичном одговорношћу), овјереном код надлежног општинског органа, да није обухваћен/а одредбом члана ИX став 1. Устава Босне и Херцеговине, не старијом од три мјесеца.

Поступак избора: Кандидати  који испуњавају услове из Јавног огласа и чије пријаве су комплетне и благовремене подлијежу провјери знања коју одређује Комисија за избор. О мјесту и времену  провјере знања кандидати ће бити благовремено обавијештени (све  информације ће бити доступне и на службеној интернет страници www.parco.gov.ba). Прије заснивања радног односа примљени кандидати су дужни  доставити љекарско увјерење о здравственој способности. Јавни оглас остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања.

Пријаве на јавни оглас са траженим документима треба доставити  путем поште препоручено на адресу:

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

САВЈЕТ МИНИСТАРА

Канцеларија координатора за реформу  јавне управе у БиХ

"Јавни оглас за пријем приправника"

Ул. Вразова бр. 9,

71 000 Сарајево

 

Непотпуне, неуредне и неблаговремене пријаве,  неће се узимати у разматрање.