Канцеларија координатора за реформу јавне управе склопила је данас са фирмом Deloitte савјетодавне услуге д.о.о. Загреб Уговор о консултантским услугама за реализацију пројекта “Успостава мреже инфо полица”.

Услуге су набављене у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.   

Провођењем пројекта „Успостава мреже инфо полица“ биће унапријеђена интерна комуникација унутар институција управе као и међусобна комуникација службеника за односе са јавношћу на различитим управним нивоима, а што је предвиђено и Акционим планом 1 Стратегије реформе јавне управе. Такођер ће бити поједностављено информисање грађана о активностима влада у БиХ, посредством мреже једнообразних инфо полица у Савјету министара БиХ, ентитетским и Влади Брчко дистрикта БиХ.

Сврха пројекта је успостава праксе редовног издавања, дистрибуције и међусобне размјене промотивног и информативног штампаног материјала о активностима, услугама и надлежностима Савјета министара БиХ, ентитетских и Владе Брчко дистрикта БиХ. Тако ће, напримјер, грађани Брчко дистрикта БиХ имати прилику информисати се не само о томе које пројекте и новости припрема Влада Дистрикта, него и које су надлежности и какве услуге пружају остали административни нивои.

Пројект предвиђа успостављање 12 инфо полица (по 3 у СМ, Владу ФБиХ, Владу РС и Владу БД) као и формирање мини редакција,  који ће према упутама експерта конципирати инфо материјале (билтене, брошуре) влада.  

Вриједност уговора износи 133.000 КМ, а пројект је финансиран из средстава Фонда за реформу јавне управе.