Независне новине: Рок за пријаву кандидата за директора Дирекције за европске интеграције БиХ истиче данас, а странке парламентарне већине још нису постигле договор којем народу ће припасти ова функција.Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, казао је да није било међустраначких  разговора о првом човјеку Дирекције.

"Постоји огроман дебаланс на штету Бошњака на руководећим позицијама у свим државним институцијама. Стога би било логично да ова функција припадне Бошњацима. Договора о томе још нема јер се, претпостављам, чека да Агенција за државну службу БиХ направи листу најбољих кандидата", казао је Изетбеговић.

Мијо Крешић, члан Предсједништва ХДЗ-а БиХ, такођер наводи да нема међустраначког договора о овом именовању.

"Реално би било да Хрват буде именован директором Дирекције за европске интеграције БиХ, јер су у Дирекцији хрватски кадрови дефицитарни", рекао је Крешић.

Коментар предсједавајућег Вијећа министара БиХ Николе Шпирића нити његовог уреда јучер нисмо успјели добити.

Златко Акшамија, помоћник директора Агенције за државну службу БиХ, јучер није могао прецизирати колико је пријава стигло.

"Конкурс се затвара 24. фебруара, али морамо сачекати неколико дана. У обзир ће такођер бити узете пријаве које препорученом поштом буду послате у уторак. Крајем ове или почетком наредне седмице знаћемо тачан њихов број", рекао је Акшамија.

Дирекцијом за европске интеграције од почетка године управља Никола Шпирић, након одласка Османа Топчагића.