Дневни аваз: Брчко је јучер добило градоначелника, те предсједника и допредсједника Скупштине. На скупштинској сједници за градоначелника је с 23 гласа за и осам суздржаних  изабран Драган Пајић из СНСД-а. Предсједник Скупштине је Мирсад Ђапо из СДП-а, а допредсједник Иван Крндељ из ХСС-НХИ. Они су изабрани у другом кругу гласања. Ђапину кандидатуру није подржао ни један српски посланик, док Крндеља није подржао  ниједан бошњачки представник. Такођер, при гласању Ђапо није подржао Пајића и обрнуто.

"Бит ћу градоначелник свих грађана Дистрикта. Убијеђен сам да ћемо постићи боље резултате од  пријашње двије владе у Дистрикту. Вјерујем да ће у Брчко доћи још страних инвеститора. Ово је признање  и мени и предсједнику странке (Милораду Додику) без којег не би био овакав изборни резултат у Дистрикту" казао је Пајић након што је уз Ђапину помоћ положио заклетву.

Иначе, Пајић је познат брчански хирург власник је и кафића у репрезентативној згради "Теодора" у центру града који је назвао МД. Иако су то иницијали његовог страначког шефа, Пајићеви пријатељи кажу да је назив произашао од првих слова имена његове супруге и њега. Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан поздравио је јучер формирање власти у Дистрикту Брчко, честитајући новоименованим званичницима Драгану Пајићу, Мирсаду Ђапи и Ивану Крндељу.