Дневни лист: Супервизор за Брчко Дисктрикт Рафи Грегориан наложио је обуставу плаћа свим заступницима у Брчком због немогућности скупштинских заступника да изаберу предсједника и допредсједника Скупштине Дистрикта Брчко, градоначелника и доградоначелника Брчког.  

Грегоријан је такођер наложио особљу OHR-а и Дирекцији за финанције да почну припремати израдбу прорачуна за 2009., који би испунио правне обвезе и потребе Дистрикта.

“Уколико буде потребе, налогом ћу донијети прорачун”, казао је супервизор.

Прозвао је и дужноснике у тијелима власти да склапају послове који нису у складу с њиховим мандатом.

Опструира се рад Скупштине

Грегориан је истакнуо како опструкција рада Скупштине јасно показује да заступници омаловажавају институције Дистрикта. Супервизор није желио именовати тко опструира рад скупштине. Наиме, од избора у БиХ прошло је 120 дана, а 95 дана трају активни преговори представника политичких странака у Дистрикту Брчко. Заступници Скупштине Дистрикта Брчко ни на најновијем покушају именовања челних људи извршне и законодавне власти нису успјели ни започети расправу о кандидатима. Предсједатељ Скупштине Авдо Аљић након приједлога о прекиду Скупштине из Клуба СДП-а, закључио је наставак засједања без гласовања, што је изазвало полемике у скупштинским клупама.

Шамар демокрацији

Изет Банда, предсједник Опћинске организације СДП-а за Дистрикт, је извијестио како су СДП, СНСД, СДА, ХДЗ БиХ те заступници Вукашин Панић (СП), Стако Стакић (НДС) и Радослав Богићевић (ДСС) затражили наставак засједања, но он сматра да Скупштина није спремна за наставак рада. Но, представници осталих странака сматрају како је овакав начин рада Скупштине шамар демокрацији у Дистрикту.

“Били смо спремни прије два мјесеца изабрати ново руководство. Могли смо то урадити и данас”, казао је Младен Босић, предсједник СДС-а.

Иван Крндељ предсједник ХСС-НХИ-ја и заступник Коалиције ХДЗ 1990./ХСС-НХИ/ХСП, је истакнуо да се овдје не ради ни о каквом угрожавању народа, непринципијелним коалицијама или било чиме другом, него о фотељама и сили појединаца.