Дневни лист: Главни тајник Вијећа за регионалну сарадњу Хидо Бишчевић у одвојеним разговорима с представницима влада Републике Српске Милорадом Додиком и Федерације Неџадом Бранковићем нагласио је потребу за координираним приступом домаћих институција у процесу приступа фондовима ЕУ-а.

“Трајна политичка стабилност и самоодрживост БиХ, заснована на заједничком реалистичном приступу постизања компромиса у погледу преосталих кључних питања, као што је то прије свега уставна реформа, од кључног значаја да БиХ у потпуности искористи велике развојне могућности које пружају инструменти претприступне помоћи ЕУ-а“, рекао је Бишчевић.

Према Бишчевићевим ријечима, активности које произлазе из Прудског споразума, а које су  подржали ЕУ и шира међународна заједница, чине се кључним у овом тренутку, приопћено је из Вијећа.

“Оне би требале водити бољем функционирању институција БиХ, на тај начин осигуравајући оптимизирање кориштења фондова ЕУ-а преко инструмента претприступне помоћи ЕУ-а“ истакнуо је Бишчевић.