Независне новине: Представници Владе РС и „Пошта Српске“ потписали су јучер у Бањалуци уговоре са Заводом за запошљавање РС о суфинансирању рада за 76 младих приправника с високом стручном спремом. Уговоре за 50 приправника које ће бити запослени у МУП-у РС потписали су Станислав Чађо, министар унутрашњих послова РС, и Бошко Томић, министар рада и борачко-инвалидске заштите са Недјељком Веселиновићем, директором Завода.

„Ово је за МУП као послодавца значајан тренутак којим се пружа могућност да високоообразовани млади људи стекну приправничко искуство, те да постану запослени у МУП-у. Ово је и одраз политике коју води МУП пружајући прилику младима да раде у овој институцији“, рекао је Чађо.

Томић ја након потписивања подсјетио да је  Влада РС одлучила да са 7,4 милиона марака подржи пројекат запошљавања 1.200 младих високообразованих кадрова, који ће добијати 60 одсто плате од Завода и Владе РС, док ће им остатак исплаћивати послодавци.Веселиновић је јуче потписао уговоре и са Јасминком Кирвокућа, директором „Пошта Српске“, за запошљавање 26 младих дипломаца у овој установи.

„Приправници ће обављати приправнички стаж наредних годину дана, а уколико се покажу, имаће прилику да својим радом допринесу унапређењу поштанског система у цијелој РС“, казала је Јасминка Кривокућа. Она је додала да је ово начин да буде подмлађен кадар, који ће имати прилику да учи од старијих колега.

Веселиновић је изразио увјерење да ће се млади доказати на својим радним мјестима и подсјетио да је према подацима Завода, закључено са 30. септембром ове године, 133.000 назапослених, а у прошлој години у истом периоду било их је 135.000.