Канцеларија координатора за реформу јавне управе у БиХ организовала је данас пријем за домаће и међународне партнере поводом пресељења у нове просторије у улици Вразова у Сарајеву. Обраћајући се присутнима, Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе казала је да је Канцеларија испунила дио задаћа из Стратегије реформе јавне управе и Акционог  плана 1. Она је подсјетила да је 2004. године, када је формирана, Канцеларија имала само два запосленика.

„Данас, имамо 35 запосленика и услове рада који нам омогућавају да се у потпуности посветимо испуњењу циља – координацији реформе управе која ће бити модернија, ефикаснија, професионалнија и одговорнија. Способна да одговори европским изазовима, а првенствено потребама наших грађана. Јер, јавна управа не треба бити сама себи сврха, већ мора бити сервис на услузи грађанима“, казала је Савић. Она је напоменула да је пред Канцеларијом још много посла, те да без јаке воље и напорног рада није окончана ниједна реформа.

Andrew McBride,  руководилац пројекта SEPARB изразио је задовољство сарадњом са Канцеларијом координатора за реформу јавне управе, те нагласио важност учешћа свих административних нивоа у овом процесу.  

Пријему су, између осталих, присуствовали представници институција јавне управе са нивоа  Федерације БиХ, Републике Српске, Брчко дистрикта и БиХ.