Дневни аваз: Супервизор за Брчко Рафи Грегоријан (Раффи Грегориан) издао је јучер налог којим се новчано кажњавају чланови Владе Дистрикта у износу од једне мјесечне плаће зато што нису усвојила нацрт буџета у року који је прописан Статутом Дистрикта.

Влада је тек јучер усвојила приједлог буџета у износу већем од 213 милиона марака. Скупштини је наложио да настави поступак усвајања буџата и предложио рок за то до 31. децембра. Супервизор је изненађен и разочаран чињеницом да Влада, упркос својим обећањима и консултацијама које је имала с Уредом супервизора од јануара ове године, није извршила један од својих основних задатака – каже се, између осталог, у налогу.

Грегоријан је нагласио да би неусвајање буџета на вријеме могло довести у питање финансијску стабилност Дистрикта, што он не може допустити. Неприхватљивим сматра то да чланови Владе проузрокују штету по грађане Дистрикта кршећи Статут и закон. Он инсистира да у Дистрикту буде одбрањена владавина права, па је одлучио казнити чланове Владе због неодговорних и незаконитих поступака.Чланови Владе неће примити плаћу за септембар. Како бих спријечио сваку пријетњу по финансијску стабилност Дистрикта, стога налажем скупштинској Комисији за буџет да у техничком мандату настави буџетски процес и створи услове да нови сазив почне расправе о буџету чим буде конституиран – наводи се у налогу. Укупан износ одузетих плаћа бит ће пребачен Одјелу за здравство, Пододјелу за социјалну заштиту, за куповину опреме за Дневни центар за боравак дјеце с посебним потребама који је у изградњи.