Влада САД, посредством Америчке агенције за међународни развој (USAID), обезбједила је до сада више од милијарду долара за подршку економском, демократском и социјалном напретку БиХ, рекао је директор УСАИД-овог Одјељења за економско реструктурисање Грег Витала, преноси портал бизнис.ба.

Према његовим ријечима, USAID-ов пројекат "Партнерство за унапређење економских реформи" /PARE/ у БиХ пружа техничку помоћ на бази потреба, с циљем да унаприједи реформе у области економије са посебним фокусом на сектор финансијских услуга и јавних финансија.

"Пројекат PARE заговара активно партнерство са представницима јавног и приватног сектора на државном и ентитетским нивоима да би се ојачали регулаторни системи у сектору финансијских услуга, унаприједила финансијска администрација јавних ресурса и створило окружење за инвестирање приватног сектора", истакао је Витала.

Он је додао да ће провођење овог пројекта трајати од двије до четири године с циљем остваривања економских реформи које ће помоћи БиХ на њеном путу придруживања ЕУ.