Дневни аваз: Разлог што је, на иницијативу Федералног МУП-а, Влада  ФБиХ јучер утврдила и у парламентарну процедуру по хитном поступку упутила Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о држављанству ФБиХ лежи у неодложности регулирања правног статуса дјеце рођене на територији ФБиХ, а чији су родитељи држављани БиХ и РС с пребивалиштем у ФБиХ или РС. На овај начин се и тој дјеци омогућава добивање држављанства ФБиХ.

Одобрена градња КПЗ-а

Влада ФБиХ одобрила је Федералном министарству правде изградњу казненопоправног завода затвореног и полузатвореног типа у Мостару. Објект ће бити изграђен на земљишту површине 50 хиљада квадрата које се налази у саставу касарне „Станислав Баја Краљевић“ (бивши Хелиодром)

Према важећим законским рјешењима, ова новорођена дјеца не могу остварити право на држављанство ентитета, иако су, неспорно, држављани БиХ.Влада ФБиХ донијела је Одлуку о одобравању пријеноса дијела уплаћених средстава на име докапитализације од конзорција МОЛ-ИНА привредном друштву „Терминали Федерације“. Ријеч је о пријеносу 8.212.923 од укупно 10.200.000 КМ, колико је конзорциј уплатио Влади на име докапитализације „Енергопетрола“.