Дневни аваз: Ради образовања већег броја стручњака за европске интеграције који ће радити на пословима приближавања земље ЕУ, пет бх. државних службеника похађат ће у академској 2008/2009. години постдипломски студиј на Универзитету Wест оф Енгланд у Бристолу.

Износ од 580.000 еура за финансирање овог студија осигурала је Европска унија, а одабрани студенти – Аднан Рахимић, Енида Шехерац, Жељка Јурић, Едина Авдић и Дејан Буха – јучер су у Сарајеву званичино потписали уговоре о стипендирању. Рахимић из Мостара приправник је у Министарству образовања и науке Кантона Сарајево. На конкурс за студиј пријавио се искључиво због занимљивости теме. Видио сам да је ријеч о европским интеграцијама. То ме веома интересира – каже Рахимић, који с колегама у уторак путује у Брисел.

Тридесетогодишња Бањалучанака Жељка Јурић запослена је три године у Управи за индиректно опорезивање. Радује се студирању у иноземству и усавршавању енглеског језика.

Очекујем да ћу стећи нова знања и искуства која ће ми помоћи у мом будућем раду. Можда и неке нове методе покушамо увести у нашу државну администрацију – каже нам Јурић.

Студенти се у домовину враћају у јулу сљедеће године како би четврти семестар провели у припремању и писању магистарских радова.