Независне новине: Никола Шпирић, предсједавајући Савјета министара БиХ, оцијенио је да је тренутна економска ситуација у БиХ много повољнија него што постоји спремност да се о томе јавно говори.

"Имам осјећај као да се трудимо да предочимо БиХ као бесперспективну земљу, иако економски показатељи демантују таква настојања", рекао је Шпирић током округлог стола "Провођење мјера економске политике БиХ у 2008. години", који је јуче у Бијељини организовала компанија "Бобар".

Он је истакао да оно што БиХ данас има није довољно и нагласио да је задатак и циљ Савјета министара да обезбједи тренд кретања БиХ ка ЕУ. Гаврило Бобар, домаћин састанка, казао је да је провођење економске политике задатак свих пословних људи БиХ.

"Морамо да стварамо пословни амбијент и једноставно економско тржиште", казао је Бобар.

Шпирић је послије разговора са директором Фонда ПИО РС Зораном Мастилом рекао да треба сачекати судски епилог тужбе Фонда против Федералног завода ПИО/МИО.

Навео је да су претходне одлуке Дома за људска права и Суда за људска права у Стразбуру, које су донесене у корист РС, аргумент на страни Српске.