Промоција Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) и радна конференција под називом ''Улога државне управе у имплементацији Споразума'', одржана је у сриједу 18. јуна, у организацији Дирекције за европске интеграције БиХ уз подршку Пројекта техничке помоћи институцијама БиХ.

Конференцију су отворили предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић и директор Дирекције за европске интеграције БиХ Осман Топчагић. У својим говорима истакли су огроман значај који потписивање ССП-а има за Босну и Херцеговину, те значајан посао који предстоји.

Реформа јавне управе је јако битан сегмент европских интеграција. Тим поводом, државни координатор за реформу јавне управе, Невенка Савић, одржала је презентацију о реформи јавне управе у контексту Споразума о стабилизацији и придруживању.

Овом скупу, на коме је учесницима подијељен Споразум са ЕУ на језицима конститутивних народа у БиХ, присуствовали су чланови Савјета министара БиХ, државни службеници БиХ и ентитета, координатори за европске интеграције, чланови радних група за хармонизацију правног система, виши државни службеници за управљање програмима помоћи и чланови надзорних тимова за реформу јавне управе.

Овдје можете преузети презентацију о реформи јавне управе у контексту ССП , одржану на поменутом догађају. Више о догађају можете причитати у нашој категорији Press clipping , или на web страници Дирекције за европске интеграције БиХ .