Независне новине: БАЊАЛУКА – Влада Републике Српске највјероватније ће одустати од планова за радикалну промјену унутрашње организације и укидања појединих министарстава, сазнају "Независне".Супротно ранијим најавама, у оптицају се појавио преднацрт закона, који предвиђа задржавање 16 ресора у досадашњем облику. Како сазнајемо, предвиђене су тек благе, козметичке измјене, које се углавном односе на статут појединих јавних установа, али не дотичу питања организације министарства.

Зоран Липовац, министар управе и локалне самоуправе, потврдио је да би се могло одустати од првобитних планова за укидање појединих министарства, односно њиховог припајања другим.Према њиховим ријечима, израда приједлога нове организације Владе је у завршној фази, а ових дана би требало донијети коначну одлуку да ли ће се уопште улазити у било какве измјене.

"Одлучићемо да ли ћемо ићи с иницирањем закона или ће се Влада, пак, опредијелити да то одложи због предстојећих локалних избора", рекао је Липовац.

Раније је незванично спомињано да би у реорганизацији могло настати Министарство за избјеглице и расељена лица, а више ресора је требало да доживи радикалне промјене организације, укључујући и ресор привреде, енергетике и развоја.