Дневни аваз: Уред Међународног монетарног фонда у БиХ неће бити затворен, него ће бити преустројен, изјавио је јучер за "Дневни аваз" резидентни представник ММФ-а у БиХ Грејем Слек (Graham Slack) реагирајући на изјаву гувернера Централне банке БиХ Кемала Козарића у недавном интервјуу објављеном у "Дневном авазу".

ММФ је јучер у штуром саопћењу за јавност изнио да, "супротно медијским наводима, Уред ММФ-а неће бити затворен".

Међутим, након нашег позива, Слек је појаснио о чему је ријеч и због чега је Козарић говорио о затварању Уреда.

Уред остаје. Истина, неће више бити резидентног представника ММФ-а у Сарајеву, али ће канцеларија остати у Централној банци БиХ. И даље ће двије особе бити упослене у Уреду и радити исти посао – каже Слек, који ће и сам напустити функцију у јулу.

Као разлог због којег ће они остати на послу наводи то што је немогуће пратити БиХ из Вашингтона, а "статистика у БиХ и даље је ужасна, много ствари у вези с буџетом и даље треба блиски надзор и радити ћемо што смо радили и раније".

Међутим, Козарић нам је јучер још једном потврдио да стоји иза онога што је рекао у вези са затварањем Уреда.

Мени је познато да ће двоје локалних упосленика остати у канцеларији и то није спорно, али је овдје ријеч о овлаштеном представнику ММФ-а који одлази – казао је Козарић.Истиче да је извјесно да таква промјена у Уреду ММФ-а сигурно значи да "то није исти капацитет у којем је ММФ радио у БиХ свих ових година".