Дневни аваз: Резултати посљедњег истраживања јавног мнијења, које је урадио ОХР, показује да 85 посто грађана БиХ подржава европске интеграције и тај врло охрабрујући податак представља обавезу за политичке лидере ове земље, казао је високи представник Мирослав Лајчак јучер у Зеници, гдје је, у оквиру кампање "Реци", разговарао са становницима тог града.

Лајчак је казао да је посљедња анализа ОХР-а открила да САА највише подржавају Бошњаци 89 посто, затим Хрвати са 86 и Срби са 82 посто.

Према његовим ријечима, листа приоритета грађана у БиХ је иста "били они у РС, ФБиХ, на сјеверу, југу, истоку, западу".

Највећи проблем су незапосленост и уопће питања везана за радно мјесто. На другом мјесту су корупција и криминал, који су и даље веома присутни, а трећи највећи проблем су образовање, асимилација, двије школе под једним кровом и неусклађеност образовног система са стварним потребама друштва и на тржишту рада – казао је Лајчак одговарајући на питања присутних.

С новинарима у сали за вјенчања

Прије разговора са Зеничанима, Лајчак се накратко сусрео са новинарима. Случај је хтио да је за мјесто брифинга одбрана опћинска сала за вјенчања, па су се новинари шалили да ће "високи представник вјеројатно објавити проширење својих овласти и на ову област".