Независне новине: САРАЈЕВО – Административна комисија парламента БиХ на сједници ове седмице измијенит ће одлуку о учешћу у раду парламентарних комисија како би свим посланицима и делегатима била омогућена једнака заступљеност у њиховом раду.

Потврдио је ово јуче Ремзија Кадрић, предсједавајући Комисије.

"Тренутно су неки посланици чланови више комисија, док други нису нити у једној. То нам ствара проблеме у раду и стога ћемо измијенити одлуку која регулира судјеловање у раду комисија како би сви посланици и делегати били једнако заступљени у раду парламентарних комисија", појаснио је Кадрић. Наглашава да Комисија неће мијењати дио одлуке која се односи на висину накнада за судјеловање у раду комисија.

Кадрић истиче да Комисија тренутно нема намјеру мијењати ни одлуку о висини плаћа и накнада посланика и делегата у парламенту БиХ. Чланови државног парламента изузети су из Закона о плаћама у институцијама БиХ. Висина њихових примања и даље ће се одређивати одлуком коју усвајају сами парламентарци, а предлаже Административна комисија.

"Одлуке које се тичу висине посланичких плаћа нећемо мијењати. Остају као и до сада, без било каквих повећања", казао је Кадрић.