Нови Репортер: Трећу годину за редом општинска администрација реализује пројекат запошљавања приправника са високом стручном спремом са основним циљем да се младим стручњацима омогући стицање радног искуства, односно услова за полагање приправничког испита. Наведено је 18 свршених студената који су пријављени на Завод за запошљавање примљено у општинску управу и они ће први мјесец дана волонтирати а затим одрађивати дванаестомјесечни приправнички стаж у одјељењима општинске управе.

До сада је на такав начин примљено 32 младих стручњака, који су одрадили приправнички стаж и највећим дјелом остали да раде у општини или неким другим институцијама. Примљено је највише економиста, затим правника и саобраћајаца, пољопривредних инжењера и политиколога. Иначе пројекат се успјешно реализује са Заводом за запошљавање РС који обезбјеђује 60 одсто потребних средстава док 40 одсто средства обезбјеђује општина.

На пријему за волонтере начелник Мићић изразио је задовољство што се успјешна пракса запошљавања младих људи наставља и што општина добија стручњаке који ће допринијети да општинска администрација ради ефикасно и квалитетно. Он је младим поручио да се својим радом и знањем изборе да буду кандидати за рад у општини и да ће сви у том смислу имати исту шансу коју ће искористити они најбољи.