Квартални извјештај о напретку (праћење имплементације Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ) Савјет министара усвојио је 3. јуна, чиме је Извјештај озваничен као извор информација о оствареном прогресу у реформи јавне управе у БиХ.

Извјештај је припремила Канцеларија координатора за рефому јавне управе у БиХ и садржи детаљне податке о прогресу у периоду 01. јануар – 31. март 2008. године. Подаци су добијени кориштењем мониторинг система који је Канцеларија развила, а на основу информација добијених од представника свих управних нивоа, директно укључених у имплементацију мјера Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе.

Према тим подацима, укупна имплементација Акционог плана 1 до 31. марта 2008. године износи 25,46%. У Извјештају је дат детаљан преглед напретка по управним нивоима, реформским областима, и индидвидуалним мјерама Акционог плана 1. У наративном дијелу извјештаја приказано је и тренутно стање у овој области.

Квартални изјештај о напретку наставак је Годишњег извјештаја о напретку за 2007. годину, и представља почетак редовног тромјесечног изјештавања Савјета министара и јавности о оствареном прогресу. Забиљежени напредак у односу на претходни извјештај дјелимично је резултат конкретних активности, а дјелимично достављања података, заснованих на документационој основи, од институција укључених у процес реформе јавне управе, а који нису били достављени у периоду припремања Годишњег извјештаја. Са тог аспекта, Извјештај пружа реалну слику стања у овој области, засновану на провјерљивим информацијама.

Извјештај, заједно са пратећим анкесом – мониторинг табелом, јавно је доступан на web страници Канцеларије координатора за реформу јавне управе. Извјештај преузети овдје , заједно са Анексом: мониторинг табела реализације мјера из АП1