Независне новине: САРАЈЕВО – Дирекција за имплементацију ЦИПС пројекта, иако је било најављено, још није расписала конкурс за набавку регистарских таблица, стикера и осталог материјала неопходног за замјену саобраћајних дозвола у БиХ.

Потврдила је ово Амила Опардија, портпарол Дирекције ЦИПС-а, нагласивши како очекује да ће конкурс бити расписан до краја овог мјесеца. Раније су из ове дирекције најавили да ће конкурс бити расписан у априлу, те да је Савјет министара БиХ усвојио нови план замјене саобраћајних дозвола, а сва претходна акта у вези с овим процесом су стављена ван снаге. Амила Опардија је казала да су одгађања искључиво техничке природе.

У Министарству цивилних послова БиХ ни након мјесец и по нисмо добили одговоре на питања у вези са судским споровима који су покренути због поништеног конкурса за набавку регистарских таблица и стикера из 2005. године.

Ферид Бајровић, директор сарајевске фирме "Ferba International", тужио је ово министарство због кршења конкурсних процедура и бодовања. Такође, тужбу је поднијела и њемачка фирма "J.H. Toennjes E.A.S.T", с којом је Министарство цивилних послова, док је министар био Сафет Халиловић, склопио уговор за набавку стикера.

Бајровић очекује да би одлука суда о овом управном спору требало да буде позната овај мјесец, те да се зато чека с конкурсом.