Независне новине: БАНЈАЛУКА – Споразум о социјалном осигурању између БиХ и Словеније ступиће на снагу 1. јула 2008.године, саопштено је јуче из Министарства цивилних послова БиХ. 

"Ова вијест ће посебно обрадовати 25.000 грађана БиХ који су свој радни вијек провели у Словенији" наведено је у саопштењу.

Провођењем овог Споразума грађани ће моћи користити права која произлазе из здравственог осигурања, повреда на раду или професионалне болести, новчане накнаде у периоду породиљског одсуства, односно родитељске накнаде, старости, инвалидитета и смрти, незапослености и дјечјег доплатка.

"Овај споразум односи се на око 25.000 грађана наше земље, а највише их је из Унско-санског кантона. Након дугогодишњих преговора и лобирања, бх. грађани ће коначно моћи користити оно за што су издвајали своја средства у току рада. Ступање на снагу овог међународног документа доказ је да се упорношћу и инсистирањем грађанима може омогућити оно што им и припада", казао је Сенад Шепић, замјеник министра цивилних послова и један од иницијатора окончања овог питања.