У Бањалуци је 7. маја 2008. године одржана трећа сједница Управног одбора Фонда за реформу јавне управе. Чланови Одбора усвојили су пројектни приједлог "Израда и успоставаљање оквира интероперабилности и стандарда за размјену података". Пројекат је заједнички за институције на нивоу БиХ, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ, а предвиђа дефинисање архитектонских темеља за развој и повезивање садашњих и будућих софтверских компоненти које ће се развити у оквиру и за јавну управу, као што су разни регистри, услуге за крајње кориснике и подржавање хоризонталних система управе.

Управни одбор одобрио је и тендерску документацију за набавку консултантских услога за потребе пројеката "Успостава мреже инфо полица" и "Обука службеника за информисање" из реформске области институционална комуникација. Канцеларија координатора за реформу јавне управе ће провести процедуру јавних набавки, а почетак имплементације пројекта предвиђен је до краја ове године.

Фото галерија

На састанку је расправљано и о пројектним приједлозима "One Stop Shop" и "Подршка јачању грађанског учешћа на локалном нивоу", које је кандидовао Брчко дистрикт БиХ. Циљ првог пројекта је успостављање кључних сервиса е-Управе у Влади Брчко Дистрикта, док други пројекат треба да резултира стратешким документом о принципима и методама грађанског учешћа у креирању политика и програма рада на локалном нивоу у Брчко дистрикту БиХ. Чланови Управног одбора закључили су да надзорни тимови у чијој су тематској надлежности наведени пројекти, о њима претходно треба да се изјасне.

Четврта сједница Управног одбора Фонда за реформу јавне управе биће одржана у Брчком.