Независне новине: САРАЈЕВО – Дирекција за имплементацију ЦИПС пројекта расписат ће половином овог мјесеца тендер за набавку регистарских таблица, стикера, те остале опреме и материјала неопходних за будућу замјену саобраћајних дозвола, потврдила је Амила Опардија, портпарол Дирекције ЦИПС-а.

Савјет министара БиХ поништио је претходне одлуке које су се односиле на замјену саобраћајних дозвола у оквиру ЦИПС пројекта, а нови план сачинило је Министарство транспорта и комуникација БиХ на основу новог Закона о безбједности саобраћаја.

Према новом концепту, власници возила уз замјену саобраћајних дозвола мијењаће и регистарске таблице, а предвиђено је увођење стикера (наљепница) за моторна, прикључна возила и мотоцикле.

Стикери ће бити љепљени с унутрашње стране прозирног стакла код моторних возила или на регистарску таблицу код прикључних возила и мотоцикала, како би се лакше контролисао рок важења техничког прегледа.

У Дирекцији ЦИПС-а још немају процјену трошкова замјене саобраћајних дозвола, а очекују да ће замјена почети до краја године. Предвиђено је да власници мијењају своје документе са истеком регистрације возила, како се не би стварале гужве.