Друга сједница Управног одбора Фонда за реформу јавне управе одржана је 07. марта 2008. године у Сарајеву. Сједници су присуствовали сви чланови Управног одбора.

На дневном реду било је усвајање записника са претходне сједнице, информација о изјашњавању одсутних чланова Управног одбора о Пословнику о раду Управног одбора ФРЈУ, те разматрање документа ''Смјернице за фoрмирање и рад комисија за набавке'' и пројектних задатака за спровођење мјера из Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у БиХ, област институционална комуникација.

По усвајању записника са претходне сједнице, чланови Управног одбора једногласно су усвојили ''Смјернице за формирање и рад комисија за набавке'' заједно са предложеним измјенама.

Једногласно су усвојена и два пројектна задатка из области институционалне коуникације, чиме је и формално означен почетак њихове имплементације. Канцеларија координатора почела је са израдом тендерске документације и припрема поступак набавке за ова два пројекта.

Циљ пројекта “Успостављање мреже инфо полица” је унапријеђење интерне комуникације међу државним службеницима на свим управним нивоима и једноставнија дистрибуција информација о раду управних органа грађанима посредством инфо полица. Такође, пројекат намјерава успоставити праксу редовног издавања, дистрибуције и међусобне размјене промотивног и информативног штампаног материјала о активностима, услугама и надлежностима Савјета министара БиХ, ентитетских и Владе Брчко дистрикта БиХ.

Циљ пројекта „Обука службеника за информисање“ је упознавање службеника за информисање са искуствима институционале комуникације, теоријом и праксом односа са јавношћу кроз директан приступ искуствима европске праксе у тој области. Реализацијом овог пројекта биће омогућено побољшање ефективности служби за информисање на нивоу Савјета министара, ентитетских и Владе Брчко дистрикта.