Дневни аваз: Представнички дом БиХ јучер је потврдио именовање новог – старог састава Вијећа министара БиХ. Тиме је, након више од три мјесеца техничког мандата проузрокованог оставком предсједавајућег Николе Шпирића, омогућено да ова институција настави радити у пуном капацитету.

Против именовања били су представници СДП-а и СДС-а, док су три посланика ДНС-а, ДНЗ-а и народне странке Радом за бољитак била суздржана.

Шпирић је у обраћању новинарима након именовања казао да Вијеће министара чекају велике обавезе на путу ка европским интеграцијама.

''Мој циљ је потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању (SAA). Мислим да је то надохват руке и сви они који су злуради према овој земљи нису у праву'', казао је Шпирић.

Дом је усвојио буџет за наредну годину у износу од 1,186 милијарди КМ. Против буџета гласали су посланици СДА, СДП-а и СДС-а.

Министар финансија и трезора Драган Вранкић казао је да је приједлог који је стигао од Предсједништва БиХ смањио за 45 милиона марака, али да су уважени њихови приједлози који су се односили на помоћ повратку избјеглих и дјелимично издвајања за науку и пољопривреду.

''С друге стране, направљена су смањења на другим ставкама, и то највише на плаћама, накнадама и матријалним трошковима'', казао је Вранкић.