Fena: U organizaciji Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći (SCIA) Ministarstva finansija i trezora BiH i pod predsjedavanjem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Forum za koordinaciju donatora (DCF) održao je danas u Sarajevu treći sastanak u ovoj godini.

Zamjenik šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u BiH Jonathan M. Moore otvorio je sastanak, tokom kojeg su predstavnici USAID-a i američke ambasade u BiH prezentirali svoje aktivnosti i programe.

Sektor za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći u Ministarstvu finansija i trezora BiH predstavio je dostignuća pilot projekta o sektorskom pristupu i pripreme za uspostavljanje sektorskih grupa unutar Foruma za koordinaciju donatora te sadašnje aktivnosti.

Kako je saopćeno iz Ministarstva finansija i trezora BiH, na sastanku se govorilo i o napretku u pripremi Programa javnih investicija (PIP).

I ovaj sastanak članova DCF-a je ujedno bio prilika da predstavnici najvećih donatorskih agencija koje implementiraju programe i projekte u BiH informiraju Forum i predstavnike institucija BiH kako o planiranim, tako i novim projektima, razmjene mišljenja i razgovaraju o izazovima tokom implementacije aktivnosti na terenu.