Фена: У организацији Сектора за координацију међународне економске помоћи (SCIA) Министарства финансија и трезора БиХ и под предсједавањем Америчке агенције за међународни развој (USAID), Форум за координацију донатора (DCF) одржао је данас у Сарајеву трећи састанак у овој години.

Замјеник шефа Мисије при Амбасади САД-а у БиХ Јонатхан М. Мооре отворио је састанак, током којег су представници USAID-a и америчке амбасаде у БиХ презентирали своје активности и програме.

Сектор за координацију међународне економске помоћи у Министарству финансија и трезора БиХ представио је достигнућа пилот пројекта о секторском приступу и припреме за успостављање секторских група унутар Форума за координацију донатора те садашње активности.

Како је саопћено из Министарства финансија и трезора БиХ, на састанку се говорило и о напретку у припреми Програма јавних инвестиција (ПИП). И овај састанак чланова ДЦФ-а је уједно био прилика да представници највећих донаторских агенција које имплементирају програме и пројекте у БиХ информирају Форум и представнике институција БиХ како о планираним, тако и новим пројектима, размјене мишљења и разговарају о изазовима током имплементације активности на терену.