Dnevni list: Prema rezultatima istraživanja koje je provela kompanija za istraživanje tržišta GfK BH, u ovoj godini je povećan broj korisnika Interneta u BiH i on iznosi 32 posto.

''Korištenje Interneta u BiH raste iz godine u godinu. Iako ono još uvijek nije na razini nekih razvijenih država, pa ni na razini nekih zemalja iz okruženja, porast broja korisnika za tri posto unutar godinu dana jest napredak'', ističu stručnjaci.  

GfK istraživanje o korisnicima Interneta u BiH provodi već treću godinu zaredom. Kada je prvi put urađeno samo 21 posto bh. građana je koristilo je Internet, a prošle godine taj broj iznosio je 29 posto. Odnosno, svaki treći građanin stariji od 15 godina i više koristio je Internet. Prema najnovijem istraživanju, broj korisnika u Federaciji je 37 posto i viši je nego u Republici Srpskoj, gdje iznosi 24 posto. Isto tako podatak da je u urbanim područjima postotak (39 posto) korištenja Internetom veći nego u ruralnim, gdje iznosi 24 posto, nije iznenađujući.

Istraživanje je pokazalo da se njime najviše koristi mlađa populacija, negdje između 15 i 24 godina (72 posto), dok je postotak populacije iznad 55 godina dosta manji i iznosi 7 posto. No, i to je značajan porast kad se zna da je prošle godine taj postotak iznosio 1 posto.  

Što se tiče tipa pristupa kućanstava, najzastupljeniji je još uvijek dial-up s 34 posto, a slijedi ADSL, koji je prema istraživanju zastupljen u 30 posto kućanstava. ''ADSL ima veliki postotak korisnika i u ruralnom dijelu BiH, vjerojatno s obzirom na činjenicu da je kabelska mreža znatno manje razvijena u ruralnim krajevima, te je i pristup kabelskom Internetu uslijed toga manje moguć'', ističu iz GfK BH.