Nezavisne novine: BANJALUKA – Vlada Republike Srpske najvjerovatnije će odustati od planova za radikalnu promjenu unutrašnje organizacije i ukidanja pojedinih ministarstava, saznaju "Nezavisne".

Suprotno ranijim najavama, u opticaju se pojavio prednacrt zakona, koji predviđa zadržavanje 16 resora u dosadašnjem obliku. Kako saznajemo, predviđene su tek blage, kozmetičke izmjene, koje se uglavnom odnose na statut pojedinih javnih ustanova, ali ne dotiču pitanja organizacije ministarstva.

Zoran Lipovac, ministar uprave i lokalne samouprave, potvrdio je da bi se moglo odustati od prvobitnih planova za ukidanje pojedinih ministarstva, odnosno njihovog pripajanja drugim.

Prema njihovim riječima, izrada prijedloga nove organizacije Vlade je u završnoj fazi, a ovih dana bi trebalo donijeti konačnu odluku da li će se uopšte ulaziti u bilo kakve izmjene.

"Odlučićemo da li ćemo ići s iniciranjem zakona ili će se Vlada, pak, opredijeliti da to odloži zbog predstojećih lokalnih izbora", rekao je Lipovac.

Ranije je nezvanično spominjano da bi u reorganizaciji moglo nastati Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, a više resora je trebalo da doživi radikalne promjene organizacije, uključujući i resor privrede, energetike i razvoja.