Dnevni avaz: Nakon što su zbog nezakonitog organiziranja igara na sreću i neprijavljenih aparata za klađenje inspektori Porezne uprave FBiH privremeno zatvorili čak 40 objekata na području Sarajeva, Mostara, i Ljubuškog, iz ove institucije su zatražili pomoć i ostalih agencija na suzbijanju  nepravilnosti.

Osim što su o našim aktivnostima obaviještena nadležna tužilaštva i MUP-ovi, očekujemo da asistenciju pruže i druge inspekcijske službe, ali i građani. Evidentno je da se u ovoj oblasti na svaki način pokušava izbjeći plaćanje poreza, što predstavlja krivično djelo utaje poreza. Uprkos  prijetnjama, vrijeđanjima i ostalim neugodnostima, inspektori neće zaustaviti pokrenute akcije – kazao je za "Dnevni avaz" direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović.

Prema njegovim riječima, tokom ovih kontrola uočeni su novi aparati za sportsko klađenje, koji predstavljaju mini kladionice, a postoje indicije da ima veliki broj takvih aparata na području FBiH.

Kada su u pitanju privremeno zatvoreni objekti, Porezna uprava FBiH je saopćila da je to učinjeno jer za njihov rad ne postoje odobrenja Ministarstva finansija  FBiH i rješenja općinskih organa.