Дневни аваз: Након што су због незаконитог организирања игара на срећу и непријављених апарата за клађење инспектори Порезне управе ФБиХ привремено затворили чак 40 објеката на подручју Сарајева, Мостара, и Љубушког, из ове институције су затражили помоћ и осталих агенција на сузбијању неправилности.

Осим што су о нашим активностима обавијештена надлежна тужилаштва и МУП-ови, очекујемо да асистенцију пруже и друге инспекцијске службе, али и грађани. Евидентно је да се у овој области на сваки начин покушава избјећи плаћање пореза, што представља кривично дјело утаје пореза. Упркос пријетњама, вријеђањима и осталим неугодностима, инспектори неће зауставити покренуте акције – казао је за "Дневни аваз" директор Порезне управе ФБиХ Мидхат Арифовић. Према његовим ријечима, током ових контрола уочени су нови апарати за спортско клађење, који представљају мини кладионице, а постоје индиције да има велики број таквих апарата на подручју ФБиХ.

Када су у питању привремено затворени објекти, Порезна управа ФБиХ је саопћила да је то учињено јер за њихов рад не постоје одобрења Министарства финансија ФБиХ и рјешења опћинских органа. &нбсп;