Вањскополитичка иницијатива БХ уз подршку регионалног пројекта „СМАРТ Балканс – Цивилно друштво за повезано друштво на Западном Балкану“ у склопу подржаног пројекта “ВеБЕР Плус” организовала је у Сарајеву 18. и 19. травња ове године Национални тренинг за Државну радну групу за РЈУ у БиХ – Модул И: “Стратешки оквир РЈУ у БиХ”.

Циљ тренинга био је унапредити знање представника цивилног друштва о праћењу процеса планирања, креирања, имплементације и извјештавања о Стратешком оквиру за РЈУ у Босни и Херцеговини, а како би могле учествовати у процесу креирања и/или праћења имплементације реформе јавне управе.  Поред предавача из ВПИ, тренери су били запосленици Канцеларије координатора за реформу јавне управе Неџиб Делић, шеф Оперативне јединице и Ведрана Фалаџић, виша стручна сарадница за односе с јавношћу

Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), заједно са партнерским организацијама из Албаније – Институт фор Демокраси енд Медиејшн (ИДМ) и Сјеверне Македоније – Центер фор Рисерч енд Полиси Мејкинг (ЦРПМ), имплементује пројекат под називом СМАРТ Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан, којим доприноси јачању партиципативних демократија и евроатлантских интеграција на Западном Балкану оснаживањем организација цивилног друштва (ОЦД) и мрежа ОЦД за снажнију и активнију улогу у стварању мирних и инклузивних друштава за одржив развој у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Црној Гори, Сјеверној Македонији и Србији.  Пројекат СМАРТ Балканс финансијски подржава Министарство спољних послова Норвешке.