Након отварања ИX Међународног научног скупа “KОВИД 19 изазови и посљедице” у организацији Европског универзитета Брчко дистрикт и Европског универзитета Kалос Тузла, послије обраћања ректора Европског универзитета Брчко дистрикт Недељка Станковића, присутнима се обратио и први замјеник кординатора за реформу јавне управе проф. др. Ферид Отајагић, уиме Kанцеларије кординатора за реформу јавне управе при кабинету пресједавајућег Савјета министара БиХ.

Отајагић је учеснике скупа упознао да је реформа јавне управе у БиХ један од 14 услова које је Европска комисија ставила пред БиХ с циљем стицања кандидатског статуса. Споменуо је активности, планове и циљеве државног уреда за реформу јавне управе у наредном периоду.

На скупу је учествовало 212 представника из 17 држава са радовима из различитих области.

Након пленума, Отајагић је презентирао свој рад под насловом “Савремена електронска управа”, гђе је нагласио значај е-управе у доба пандемије KОВИД-19.

С обзиром на структуру учесника веома је било корисно и афирмативно за Kанцеларију кординатора за реформу јавне управе обраћање замјеника државног кординатора проф. др Ферида Отајагића.