Nakon otvaranja IX Međunarodnog znanstvenog skupa “COVID 19 izazovi i posljedice” u organizaciji Europskog sveučilišta Brčko distrikt i Europskog sveučilišta “Kallos” Tuzla, poslije obraćanja rektora Europskog sveučilišta Brčko distrikt Nedeljka Stankovića, nazočnima se obratio i prvi zamjenik kordinatora za reformu javne uprave prof. dr. Ferid Otajagić, uime Ureda kordinatora za reformu javne uprave pri kabinetu presjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Otajagić je sudionike skupa upoznao da je reforma javne uprave u BiH jedan od 14 uvjeta koje je Europsko povjerenstvo stavilo pred BiH s ciljem sticanja kandidatskog statusa. Spomenuo je aktivnosti, planove i ciljeve državnog ureda za reformu javne uprave u narednom periodu.

Skupu je nazočilo 212 predstavnika iz 17 država sa radovima iz različitih oblasti.

Nakon plenuma, Otajagić je prezentirao svoj rad pod naslovom “Suvremena elektronska uprava”, gdje je naglasio značaj e-uprave u doba pandemije COVID-19.

S obzirom na strukturu sudionika veoma je bilo korisno i afirmativno za Ured kordinatora za reformu javne uprave obraćanje zamjenika državnog kordinatora prof. dr Ferida Otajagića.