Канцеларијa координатора за реформу јавне управе је путем ИПА пројекта Подршка реформи јавне управе у БиХ иницирао низ активности које се односе на реформске процесе у јавној управи.

Једна од планираних активности је и израда портала отворених података за институције јавне управе гдје би у првом кораку портал био пилотиран за институције Савјета министара БиХ, а касније понуђен као платформа и свим осталим управним нивоима у БиХ.

Пројектни тим који је ангажован за наведени задатак је извршио прелиминарна истраживања, прикупио релевантне информације, најбоље праксе и израдио приједлог правних, институционалних и техничких рјешења за успостављање портала отворених података.

С тим у вези, позивамо све заинтересоване организације цивилног друштва (удружења грађана, фондације и друге актере цивилног друштва) и независне истраживаче да се одазову на јавни позив и узму учешће у консултацијама и презентацији портала отворених података.

Циљ консултација и презентације је представити свим актерима значај и улогу портала отворених података, упоредна рјешења других земаља, као и приједлоге до којих је дошао пројектни тим. Учесницима консултација и презентације биће омогућено да учествују у дискусији и да дају своје коментаре и приједлоге.

Сви заинтересовани се могу пријавити на сљедећу адресу: sabahudin.suljevic@parco.gov.ba и marko.buha@parco.gov.ba    

Консултације и презентација портала отворених података одржаће се 22.04.2020. године од 13-14:30 časova.

Додатне информације о начину прикључења на консултације добићете путем е-маил адресе са које се пријавите.

Састанак ће се одржати у он-лине формату.