У Сарајеву је данас одржан састанак директора Агенције за државну службу Федерације БиХ, Рефика Бегића и замјеника координатора за реформу јавне управе, проф.др. Ферида Отајагића са сарадницима. У фокусу састанка је било унапређење сарадње у процесу реформе јавне управе, промоција истог процеса, као и размјена искустава.

„У Федерацији БиХ смо детектовали велики број проблема, те смо већ иницирали њихово рјешавање, то јест иницирали смо одређене пројекте. Међутим, још увијек политичка воља није сазрела да се сви проблеми у јавној управу ријеше“, казао је Бегић.

Поред разговора о сарадњи ове двије институције, посебан осврт је направљен на реформске пројекте који су у току или ће бити у наредном периоду имплементирани.

„Стратешки оквир за реформу јавне управе за период 2018. – 2022. година је усаглашен, и то је веома битан напредак за БиХ. Сви пројекти који су раније започети требају да се имплементирају несметано, а посебан ћемо акценат ставити на нове пројекте, као и нове иницијативе које би требале водити до реализације зацртаних циљева из Стратешког овкира“, рекао је др. Отајагић, те је додао да је веома битно да у реформу јавне управе се укључи што више академска заједница из цијеле Босне и Херцеговине.