Конференција под називом „Партнерство за отворену власт у БиХ – Платформа за усвајање принципа проактивне транспарентности“, коју организују Центар за заступање грађанских интереса, Центар за друштвена истраживања Аналитика и Министарство правде БиХ а уз подршку Амбасаде Краљевине Низоземске и Еуропске уније, бит ће одржана 1. децембра 2015. године у Плавој сали Парламентарне скупштине БиХ, са почетком у 10:30 сати.

Циљ ове конференције јесте промоција обвеза које произилазе из чланства Босне и Херцеговине у мултилатералној иницијативи Партнерство за отворену власт – Опен Говернмент Партнерсхип (ОГП), те иницирање реформи у области транспарентности власти.

Партнерство за отворену власт је глобална мултилатерална иницијатива за транспарентност и отвореност рада тијела јавне управе, чије чланице се обвезују на конкретне мјере и дјеловање у подручјима транспарентности, оснаживања судјеловања грађана у процес креирања јавних политика, борбе против корупције и увођења нових технологија.

Догађај треба да окупи представнике законодавне и извршне власти у Босни и Херцеговини, представнике органа јавне управе укључених у реализацију иницијативе Партнерство за отворену власт, представнике међународне заједнице, организација цивилног друштва те стручњаке у овој области.