На данас одржаној сједници Савјета министара БиХ, утврђен је Приједлог анекса V Меморандума о разумијевању између Одјела за међународни развој, којег представља Амбасада Уједињеног Краљевства у БиХ и Шведске агенције за међународни развој и сарадњу, коју представља Амбасада Шведске у БиХ и Министарства за развој и сарадњу Низоземске, које представља Амбасада Краљевине Низоземске у БиХ и Делегације Европске уније у БиХ (донатори) и Савјета министара БиХ, Владе Федерације БиХ, Владе Републике Српске, Владе Брчко Дистрикта БиХ које представљају премијери и Министарства финансија и трезора БиХ за успоставу Фонда за реформу јавне управе, с основама за његово закључење.  

Потписивањем овог меморандума омогућава се даљње судјеловање новог донатора, а то је Влада Данске, у пројектима реформе јавне управе у БиХ. Тако ће данско Министарство вањских послова за провођење одобрених и нових пројекта у 2015. и 2016. години уплатити укупно два милиона еура, по милион еура на годишњем нивоу.  

канцеларија координатора за реформу јавне управе доставит ће приједлог анекса V Предсједништву БиХ, а за потписника је предложен предсједавајући Савјета министара БиХ.