Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе и представници Канцеларије координатора данас су у Сарајеву одржали радни састанак са координатором ОЕЦД/СИГМА-е за БиХ Мартинсом Криевинсом.

На састанку је разговарано о будућности реформе јавне управе те новом приступу СИГМА-е у процјени стања реформе јавне управе у БиХ те земљама региона. У Стратегији проширења Европске комисије у периоду 2014-2015 наглашено је да је реформа јавне управе кључни предуслов за интеграцију у ЕУ у овом периоду.

Криевинс и Боровац размијенили су мишљење и о надолазећим догађајима у новембру мјесецу, као што су састанци у Бриселу и Сарајеву, а на којима ће бити представљени нови принципи реформе јавне управе. Координаторица Боровац је истакла да је охрабрена новим фокусом Европске уније  у области реформе јавне управе, не само у БиХ већ и у земљама региона, а што је јасно констатирано и у Стратегији проширења.

Боровац се захвалила на спремности СИГМА-е да помогне БиХ како би брже провела реформе. СИГМА је заједничка иницијатива Европске уније и Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД) – која има значајну улогу у процесима реформе јавне управе у земљама Југоисточне Европе.&нбсп;