Гђа. Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе у БиХ, гђа. Мирсада Јахић, координаторица за реформу јавне управе у Федерацији БиХ, гђа. Стојанка Ћулибрк, координаторица за реформу јавне управе у Републици Српској и гдин. Мате Лучић, замјеник координатора за реформу јавне управе Брчко дистрикта одржат ће састанак са представницима Министарства правде БиХ, Федералног министарства правде, Министарства правде Републике Српске те Министарства за управу и локалну самоуправу Републике Српске у уторак, 30. марта у 11.00 сати у хотелу Европа у Сарајеву. Тема састанка бит ће предстојеће активности у процесу реформе јавне управе.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе у сарадњи са Тимом техничке помоћи Делегације Европске уније (EUPAR) ради активности на припреми израде евиденције институција у Босни и Херцеговини, као и анализе која би требала послужити за успоредбу стања јавне управе у земљи у односу на европске захтјеве.

Очекивања су да ће ове анализе указати на најчешће моделе институционалног организовања у оквирима такозваног Европског административног простора, те њихове темељне карактеристике. Резултати анализа домаће регулативе и организационих модела, као и захтјева који проистичу из Европског административног простора требали би омогућити израду приједлога за промјене у управној структури.

Учесници састанка разговараће о предложеним активностима и очекивањима у процесу реформе јавне управе, те дефинисати активности које је потребно подузети у предстојећем периоду, да би била омогућена проведба циљева зацртаних Стратегијом реформе јавне управе из 2006.