Савјет министара БиХ је на сједници одржаној 12. јануара усвојио Економско-фискални програм (ЕФП) 2011.-2013. години који ће бити достављен Европској комисији.

Економско-фискални програм за 2011. годину представља припрему за Претприступни економски програм и обавезан је документ за земље кандидаткиње за чланство у ЕУ. У програму се, између осталог, наводи да би 2011. година требала бити година почетка босанскохерцеговачког економског опоравка уз очекивани економски раст од 3,2%. Додаје се да би реални раст извоза и увоза требао бити око 10%. У овој години очекује се и раст прилива страних инвестиција, након двогодишњег пада. Ови показатељи требали би довести до пораста запослености и раста приватне потрошње.

Ово је пети програм који Босна и Херцеговина доставља Европској комисији, а други након потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању у јуну 2008. године и ступања на снагу Привременог споразума.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић је на прес-конференцији након сједнице казао да је донесена Одлука о најмањем износу средстава потребном за издржавање странаца за вријеме намјераваног боравка у БиХ.Према Одлуци, најмањи износ средстава којима странац мора да располаже приликом уласка у БиХ је 150 КМ или протувриједност у страној конвертибилној валути, за сваки дан намјераваног боравка у БиХ, преноси портал реци.ба